Riigikogulastele lubatud ligi viie tuhande kroonise kuluhüvituse määra eest on roheliste saadikud tellinud viimase aasta jooksul nii trükiseid kui DVD plaate, korraldanud väljasõite ning õhtusööke.

Riigikogu saadiku Aleksei Lotmani kuluhüvitiste dokumentide hulgast võib näiteks leida 7. mail hüvitatud arve, mille alusel on erakond maksnud 4680 krooni Keskkonnaõiguse Keskusele, saamaks ekspertiisi looduskaitseseaduse muutmise vajalikkuse kohta.

Lotman on maksnud kinni ka Kuldse Notsu kõrtsis peetud õhtusöögi, mille põhjenduseks on arvele kirjutatud „Tiibeti toetusrühma korraldatud õhtusöök Dalai-laama esindaja auks“. Samuti kuuluvad Lotmani kuluhüvitiste alla 14 200 krooni eest trükisetellimusi, milles üks kannab pealkirja “Mis on kõrge loodusväärtusega põllumajandus?“.

Toomas Trapido kuluhüvitised on kulunud lisaks eelnevale ka lähetuses viibimistele. Aasta alguses kulus kolme kuu jagu hüvitisi USA reisiks, kus Trapido osales 58. rahvuslikul palvus-hommikusöögil. Kulu 15 768 krooni.

Juuli alguses osales saadik Itaalias Euroopa ökokülade võrgustiku aastakoosolekul ja konverentsil „Ökokülad ja keskkonnateadlik eluviis“. Kulu 9220 krooni.

Valdur Lahtvee on oma kuluhüvitisdokumentide hulka lisanud arve Narva toitlustusasutuselt Vesta King summas 2420 krooni. Toimus EER fraktsiooni visiit Narva, käidi Balti Elektrijaamas ja Narva linnavalitsus.

Erakonna liidri Marek Strandberg paistab silma vaid ülisuurte, kuni 9000 krooni suuruste telefoniarvetega.

Pikemalt võtab Delfi riigikogu liikmete kuluhüvitiste teema vaatluse alla esmaspäeval!