Neli aastat tagasi sai riigikogu liige Harri Õunapuu nahutada enda osalusega ettevõttelt OÜ Hagudi Kruus suveks džiibi ja mobiiltelefoni rentimise eest. Ja avaldas riigikogu korruptsioonikomisjonile sügavat kahetsust, kirjutab Äripäev.

Vahepeal on hulk vett merre voolanud, Õunapuu on firmas toonase 60protsendilise osaluse kasvatanud 100protsendiliseks, ent üllatus-üllatus, autorendi-, bensiini- ja mobiiltelefonikulud maksab riik ikka kinni Hagudi Kruusale.

"See asi käis kapost läbi. Miks te peate uuesti sama asja surkima? Kas ma peaksin sõitma kahe autoga, et te rahule jääksite?" oli Õunapuu tõre. Ta teatas, et auto on firmal ammu välja ostetud. Küsimusele, kas juba välja ostetud autot sisuliselt iseendalt riigi raha eest rentida on tema arvates õige, vastas mees, et see on kapo asi uurida.

Äripäev toob välja, et Roheliste juht Marek Strandberg rendib autosid oma pikaaegse tuttava ja äripartneri Vallo Veeringu osalusega firmalt AS Testfilm ja Reformierakonna noorpoliitik Kalle Palling rendib autot oma isa Kalev Pallingu elektriseadmete hulgimüügifirmalt OÜ Piperon.