Õpetajate Lehe endine peatoimetaja Kalle Muuli, kes aastate jooksul on erinevates raadiosaadetes esindanud üheselt sotsialistlikke ja vasakpoolseid seisukohti ning hiljuti asendusliikmena riigikokku pääsedes sai laiema avalikkuse jaoks kuulsaks 82eurose restoraniarve riigikogu kantseleile hüvitamiseks viimisega - hiljem, tõsi küll, võttis arve tagasi ja vabandas -, rääkis raadiosaates, et tema ei tahaks tegelikult üldse makse tõsta.

Muuli sõnul on ta põhimõtteliselt nõus Vabaerakonna esimehe Andres Herkeliga, kes öösitungil juhtis opositsiooniesindajana tähelepanu maksutõusude eelnõu kiirkorras ja jõuga läbisurumise riskidele.

Samas lisas Muuli, et ta hääletas maksutõusude eelnõu poolt ainult sellepärast, et saaks ellu viia IRL-i kõige suurema ja olulisema valimislubaduse: anda vaestele - ca 500-600 eurot kuus teenivatele inimestele - kord aastas 1-2 kuupalka kord aastas tagasi.

Muuli meelest peaks see 2017. aastast kehtima hakkav ja kord aastas madalapalgalistele mõnisada eurot pangaarvele tagasiandev valimislubadus vähendama Eestist väljarännet. Muuli rõhutas, et tema ega IRL ei teinud valitsusliidu läbirääkimiste vältel ettepanekut kütuseaktsiisi tõsta. Seda olevat teinud Reformierakond. Samas oli IRL kütuseaktsiisi tõusuga nõus.

Anvar Samost märkis seepeale irooniliselt, et IRL-i ja Muuli toel läbisurutav kütuseaktsiisi tõus muudab Eestis diislikütuse kallimaks kui Soomes. Ühtlasi palus Samost kuulajatel nii lennukas ja optimislik lubadus kalendrisse üles märkida.

Muuli ei andnud alla. Vastse rahvasaadiku arvates ei lähe diislikütus Eestis kallimaks kui Soomes. Ja kui lähebki, siis mitte sellepärast, et riigikogu tõstis aktsiisi, vaid mingitel muudel põhjustel. Muuli ei nimetanud, millistel.