Riigikohtu otsuses seisab, et otsustas, et aktsionäride üldkoosolek otsustab kasumi jaotamist häälte enamusega, kus iga aktsionär on vaba oma huvidest lähtuvalt otsustama kuidas hääletada. Vähemusel ei ole õigust sundida enamust hääletama nii, nagu on kasulik vähemusele, või püüda aktsionäride enamuse õiguspäraseid otsuseid kohtulikus korras muuta.

Tallinna Ringkonnakohus jning Harju maakohus otsusid, et BLRT Grupp suuromanike otsus mitte maksta 2011. majandusaasta eest dividende on seadusega vastuolus ja kehtetu.

BLRT märgib enda teates, et hilisem sündmuste areng on vaid kinnitanud aktsionäride enamuse otsuse majanduslikku põhjendust 2011. aasta eest dividendide mitte välja maksta. Vastupidine otsus oleks ettevõttele tekitanud tõsiseid finantsprobleeme likviidsusega 2012. ja 2013. aastal, ning oleks võinud viia mõnede tegevussuundade lõpetamise või osa vara sundmüügini. 2011. kasumit kasutati ettevõtte likviidsuse toetamiseks ning suurte investeeringuprojektide finantseerimiseks, näiteks Elme Metalli metallivaltsi teeninduskeskuse loomine Lätis ning Elme Messer Gaas hapnikutehase ehitamine Eestis.