"Riigikontroll ei võtnud ette kontrollimist, kuna viimasel ajal on ETV majandustegevust ja aastaaruandeid auditeeritud korduvalt," ütles neljapäeval BNS-ile riigikontrolli pressinõunik Sven Soiver.

Ta lisas, et riigikontroll vaatles ETV tegevust 1998. aastal, AS Rimess uuris samal aastal ETV majandusaasta aruannet. Audiitorfirma PricewaterhouseCoopers (PWC) vaatas ETV möödunud aasta raamatupidamist ning tegi selle aasta algul ka eriraporti.

"Seega me ei näinud, et meie järjekordne kontrollimine annaks olulist lisaväärtust. See oleks viinud tulemusteni, millele riigikontroll ja PWC on juba tähelepanu juhtinud," rääkis Soiver.

ETV-l on tema sõnul võimalus konkreetsete faktide selgitamiseks suunata need uurimiseks enda sisekontrollile või pöörduda politseisse.

Ringhäälingunõukogu ja ETV uus juht Alar Urm avaldasid augusti lõpus soovi, et riigikontroll selgitaks välja, kelle süül lasuvad ETV-l 72 miljoni kroonini ulatuvad võlad.

Kontrollreid pidanuks hõlmama ajavahemikku 1998. aasta esimesest poolest kuni käesoleva aasta esimese pooleni ehk ajani, mil ETV jõudis tõsiste raskusteni.

Urm ütles, et muude projektide hulgas peaks riigikontrolli tähelepanu kindlasti pälvima aasta lõpus külmutatud suurseriaal "Tõde ja õigus", mis on ETV-le praeguseks maksma läinud umbes miljon krooni.

"Sellest projektist ei saa kindlasti enam asja," nentis Urm. Ta lisas, et kulutatud miljoni eest on ETV tegelikult saanud vaid üheksa osa kuni 20-osaliseks kavandatud seriaali stsenaariumist.