Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai ütles ERR-i uudisteportaalile, et riigiprokuratuur ei alustanud kriminaalmenetlust seoses Andres Rannamäe poolt väidetavalt võltsitud dokumendi kasutamisega.

"Rahandusministeeriumi edastatud materjalidest ei nähtunud piisavalt andmeid, mis oleks kinnitanud kuriteotunnustega teo toimumist," märkis Tammai.

Eesti Ekspress kirjutas eelmisel nädalal, et pärast Rannamäe EAS-i juhatuse liikmeks valimist teavitas rahandusminsiteerium politseid ja prokuratuuri, et Euroopa Pettusevastasest Ametist (OLAF) saadud info kohaselt võib Rannamäe olla seotud 570 000 euro mahus teadusrahade kantimisega.

EASi nõukogu otsustas eelmisel nädalal Rannamäe ettevõtte juhatusest tagasi kutsuda. Lisaks rahakantimise süüdistusele heitis nõukogu Rannamäele ette tema seotust sihtasutuselt toetust saanud ettevõttega Nordbiochem, millel on EASi ees võlgnevus.

Ärilehele teadaolevalt plaanib Andres Rannamäe nõukogu otsuse vaidlustada ning eeldatavalt nõuab ta advokaatide abiga kas lahkumiskompensatsiooni või tekitatud mainekahju hüvitamist.

Rannamäe kinnitas Ärilehele, et kogu protsess tema mainet kahjustanud ning ta on advokaatidega edasise tegevuse osas konsulteerinud. "Selgelt ja konkreetselton ka mulle tekitatud mainekahju," lausus Rannamäe vastuseks küsimusele, kui tõenäoline on sihtasutuse nõukogu otsuse peale kohtusse pöördumine.