Kohtu ette astuvad juriidilise isikunaAS Liviko ning Liviko töötajad Kärt-Ragnar Kits ja Ivar Grossev ning ühe alkoholimüügiga tegelenud ettevõtte töötajad Martin Penu ja Riho Maurer.

Riigiprokuratuur paneb Kitsele, Grossevile, Penule, Maurerile ja Livikole süüks konkurentsi kahjustavat hinnaalast koostööd.

"Süüdistuse sisu oleme laiemat valmis kommenteerima pärast kriminaalasjas süüdistatavate kohtu alla andmist," ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Ilmar Kahro.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Aktsiaselts Liviko saatis omapoolse selgituse, kus nad märgivad, et on esitatud süüdistus AS Liviko ja kunagiste OÜ Aldar Eesti töötajate vahelises väidetavalt konkurentsi kahjustavas keelatud suhtluses. Liviko kinnitab, et ei ole keelatud kokkuleppeid sõlminud.

„Esitatud süüdistus on aegumise vältimise kaalutlustel eraldatud nn kaubanduskettide konkurentsiasjast ja puudutab ajaliselt taas umbes viie aasta tagust kirjavahetust, seega sisuliselt ei ole tegemist uue asjaga," ütles AS Liviko kaitsja Erki Kergandberg.

Praegu ei ole seda süüdistust võimalik detailsemalt kommenteerida, kuid ebaõiglastele süüdistustele Liviko järele ei anna ja jätkab õigluse eest seismist.

Konkurentsiamet on ka varasemalt püüdnud Livikot konkurentsialases rikkumises süüdistada, kuid Liviko on suutnud süüdistused ümber lükata, kuigi Riigikohtu täielikult õigeksmõistva otsuseni tuli läbida pikk õigusemõistmise protsess.