"Tõsi on, et ma olen mitmest allikast kuulnud ja mind on tagantjärele teavitatud, et tegelikult uuritakse, kuidas rahastatakse IRL-i. Perekond Tauts (Kristina ja Toomas Tauts – toim) on ju aastaid selle erakonna rahakassa juures olnud. Ja nii kui kusagilt Tautsi nimi läbi käib, võetakse kogu kupatus ette ja uuritakse ja antakse kohtu alla. Aga mina ei teadnud seda varem. Nüüd on aga juba hilja. /-/

Kes seda täpselt teab, mis ajast neid juba jälgitakse. Aga selge on see, et IRL on ikka päris suures rahahädas. Ka valimistel saadud vilets tulemus ei aidanud seda olukorda muidugi kuidagi parandada."

Riigiprokuratuuri esindaja Ilmar Kahro eitab justkui uuriks prokuratuur ja politsei IRL-i või mõne teise Eesti erakonna - välja arvatud Keskerakond - rahastamist.

"Mis puudutab kriminaalasja, milles riigiprokuratuur esitas osaühingule Oil Tech ja neljale ettevõttega seotud inimesele süüdistuse soodustuskelmuse katses, siis sellel puudub seos ühegi erakonna rahastamisega. Isikuid süüdistatakse riigilt ligi 1,7 miljonit euro toetusraha väljapetmise katses.

Seega ei ole prokuratuur selle kriminaalasja menetlemisel tuvastanud IRL-i rahastamisele osutavaid asjaolusid. Selliseid asjaolusid ei kontrollita hetkel ka mõnes muus käimasolevas kriminaalmenetluses. Kuriteotunnuste ilmnemisel kontrollitakse alati esitatud teavet ja otsustatakse kriminaalmenetluse alustamine," ütles Kahro.