"Põhjamaad on vanad ühiskonnad. Põhjamaades maksustatakse rikkaks olemist. Meil täna kiputakse maksustama rikkaks saamist. Aga nii me ei saagi kunagi rikkaks. Maksustama peaks hakkama vara ja pihta tuleks hakata kinnisvarast. Miks mul peab olema Tallinnas korter ja Haapsalus maja ning lisaks pojal suur elamine Haapsalu ligidal, kui ma nende eest peaaegu midagi ei maksa, välja arvatud maamaks Tallinnas? Selline vara tuleb maksustada. Ja kes ei suuda maksta, see peab selle ära müüma. Sellepärast on meil ka täna palju korda tegemata maju nii Tallinnas kui ka Haapsalus. Ehk alustame kinnisvarast, aga kunagi jõuame pärandi ja teiste varamaksudeni," rääkis Taal.

Et Eesti rahvastik vananeb ja väheneb, tuleb Taali sõnul unustada populism ja vaadata ausalt silma sellele, kuidas seda probleemi leevendada. Lootust, et Eesti peredesse hakkab edaspidi sündima 5-7 last, pidas ta muinasjutuks, mida võivad rääkida vaid osad poliitikud enne valimisi.

"Mina ei usu, et Põhjamaad võtavad migrante sisse vaid suurest inimarmastusest. See on seotud sellega, et ka 20 aasta pärast oleks neil töötegijaid rohkem kui ülapeetavaid. Selgelt ja otse välja öeldes, kui me täna ise ei vali, keda võtame, siis 30 aasta pärast tullakse ja meil polegi enam valikut. Selles mõttes peab riigireformi edasine areng olema erakondade ülene, et populismi oleks vähem. Jõle hea mängida 50 aasta okupatsiooni peale, mis on meis tekitanud võõrkeha. Ainult, see on kahjulik Eesti riigi ja kultuuri säilimisele."

Loe ja vaata pikemat lugu ERRi uudisteportaalist.