Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu osakonna juhataja Tea Danilovi sõnul on fond teinud varase kasvufaasi investeeringuid ettevõtetesse, mis vajavad kasvamiseks täiendavat kapitali, vahendas ministeerium.

“Investeeringu haldamise perioodi jooksul ootame, et investeerimisportfellis olevate ettevõtjate käive kasvab hinnanguliselt vähemalt 2 korda ja uusi töökohti luuakse juurde vähemalt 30%,” ütles Danilov.

Early Fund II on Eesti arengufondi poolt loodud fondivalitseja SmartCapile kuuluv riskikapitalifond. Fondi tingimuste kohaselt investeeritakse varase kasvufaasi tehnoloogiaettevõtetesse.

Käesoleva aasta oktoobri seisuga on fond teinud kuus investeerimisotsust kogusummas 1,2 miljonit eurot, sealhulgas neli investeeringut arengufondi investeerimisportfellis olevatesse ettevõtjatesse jätkuinvesteeringuna ja kaks uut investeeringut.

Kui fondi portfelliettevõtetele arvestada juurde arengufondi portfelliettevõtted, on riikliku riskikapitali osalusega Eestis hetkel 18 ettevõtet.

Varasemalt on arengufondi investeerimisportfelli väärtust kasvatanud ettevõtted GrabCAD ja Fits.me, kes on kaasanud täiendavalt kapitali rahvusvahelistelt investoritelt kõrgemate väärtustasemete juures ning Modesat Communications, mille äritegevuse omandas ostutehingu käigus hiljuti USA börsiettevõte Xilinx Inc.