„Vaatamata sellele, et VKG Kiviteri vabrikud on kõige kapitali efektiivsemad õlivabrikud Eestis tuli vastu võtta raske sulgemise otsus. Kahe Kiviter tehnoloogial töötava vabriku peatamise ja konserveerimise põhjusteks on see, et VKG ei  ole siiani Keskkonnaministeeriumiga saanud kokkuleppele aastase kaevelimiidi suurendamises ning seetõttu ei saa me kaevandada täisvõimsusel mõistliku hinnaga põlevkivi oma Ojamaa kaevandusest.  Oleme selle riikliku piirangu tõttu seetõttu sunnitud Eesti Energiast ostma põlevkivi üle kahe korra kallima hinnaga ja tänases järsult langenud nafta maailmaturu hinnas töötaksid tehased alla muutuvkulude piiri. Vabrikute sulgemise otsus tuli teha, et mitte panna ohtu ülejäänud kontserni jätkusuutlikkus. Viru Keemia Grupp teeb kõik endast sõltuva, et saada kiiremas korras riigilt luba varustada oma tootmist kontserni struktuuri kuuluva  Ojamaa kaevanduse põlevkiviga või saavutada uutel tingimustel kokkulepe riigiettevõttega Eesti Energia," ütles VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Seoses kahe õlivabriku sulgemisega väheneb töökohtade arv järgmistes VKG koosseisu kuuluvates ettevõtetes:  VKG Oil, VKG RMT, VKG Transport ja VKG peakontor.

1.detsembril võttis Viru Keemia Grupi juhtkond otsuse vastu sulgeda kaks õlivabrikut. Riigi maksutulule on taolise vabrikute sulgemise otsuse mõju ligikaudu 15 miljonit eurot. Otsus puudutab ligi 200 kontsernis töötavat inimest. Vabrikute sulgemisega põhjustatud koondamised jätkuvad ka järgmise aasta alguses, kuid hetkel ei ole veel teada, mitu inimest saavad koondamisteated.