Eraldis on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teatel mõeldud tegevuskuludeks ning arenguseire uuringute ja analüüside tellimiseks.

Vastavalt seadusele saab arengufond viie aasta jooksul riigieelarvest vähemalt 20 miljonit krooni aastas, et katta tegevus- ning arenguseire kulusid.

Hetkel on arengufond organisatsiooni ülesehitamise faasis, mis tähendab paljude korralduslike küsimuste lahendamist, alusdokumentide koostamist põhitegevuseks jne. Maikuus on plaanis alustada meeskonna komplekteerimist ja kuulutada välja konkursid järgmiste töötajate leidmiseks juhatuse esimehe kõrvale.

Arengufond on avalik-õiguslik juriidiline isik, mis asutati seadusega 1. detsembril 2006. a. Arengufondi eesmärk on algatada ja toetada muutusi, mis aitavad Eesti majandust ajakohastada, ekspordi kasvu tagada ja kõrget kvalifikatsiooni nõudvaid töökohti luua. Selleks aitab fond alustamisjärgus teadmis- ja tehnoloogiamahukaid Eesti ettevõtteid, investeerides nende põhikapitali.

Samuti tegeleb fond arenguseirega ehk teaduse, tehnoloogia, ühiskonna jm arengute uurimisega, et teha kindlaks valdkonnad ja arengusuunad, mis pikas perspektiivis toovad suuremat majanduslikku ja ühiskondlikku kasu.