Aprilli keskpaiga seisuga oli kolmest voorust jagatud kohalikele omavalitsustele riiklike üürimajade ehituseks ligi 19,7 miljonit eurot. Viimases, veebruari alguses lõppenud taotlusvoorus jagati kaheksale omavalitsusele üürimajade ehituseks kokku ligi 6,8 miljonit eurot.

Toetuse saajate hulgas oli ka neid omavalitsusi, kes on juba esimese ja teise taotlusvooru käigus üürimajade ehituseks raha saanud. Nende hulgas olid näiteks Põhja-Sakala vald ja Valga vald. Iseenesest ei ole see programmi tingimustega keelatud, omavalitsused võivad mitu korda raha taotleda, kuid rohkem kui 2,5 miljonit neile erinevate taotluste peale kokku ei jagata.

Kolmas taotlusvoor jääb jagatud summa poolest alla teisele, eelmise aasta augustis lõppenud voorule, kui üheksale omavalitsusele jagati natuke üle 10,7 miljoni euro. Esimeses, 2017. aasta detsembris lõppenud voorus jagati neljale omavalitsusele üle 2,1 miljoni euro. Programmi käivitamisel öeldi, et selle kogumaht on 60 miljonit eurot.

Tänaseks on programmi haldav sihtasutus KredEx teinud ühele toetuse saanud omavalitsusele ka esimese osalise väljamakse. Selle sai eile õhtul Muhu vallavalitsus, kes oli esimeste taotlejate seas, saades 2017. aasta novembrikuisest taotlusvoorust 16 korteriga maja renoveerimiseks natuke üle 446 000 euro.

Muhu vallavanema Raido Liitmäe sõnul maksis KredEx neile eelmise aasta juulikuust selle aasta märtsini tehtud tööde eest 165 714 eurot ehk 50% senitehtud tööde kogumaksumusest. Liitmäe sõnul on riiklike üürikorterite rajamine kulgenud ettenähtud ajagraafiku kohaselt.

„Suuremaid ootamatusi ja tõrkeid ehitamises ette pole tulnud, ainult tavapärane vana hoone rekonstrueerimisel aeg-ajalt ette tulevad „üllatused“, mis koostöös peatöövõtja Kuressaare Ehitus AS-ga on saanud kenasti lahendatud,” märkis ta. Lepingu järgi on ehituse lõpptähtaeg oktoobri lõpus. "Nii see ka usutavasti on," avaldas Liitmäe lootust.