Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene selgitas, et Jõhvi kontserdimaja on ehitatud 10 aastat tagasi ja selle toonast ehitust finantseeris erasektor. Eesti Kontsert on tasunud iga aasta kasutusvaldustasu fikseeritud summas kontserdimaja ehitanud ettevõttele OÜ Voorepuu, kes on selle omanik.

10 aasta jooksul on riik kontserdimaja eest tasunud koos intressidega juba ca 7,5 miljonit eurot. Kasutusvalduse laenu jääk on 6,5 miljonit eurot. "Lepingus, mis kehtib aastani 2026, on kirjas, et tänavu oktoobris vaadatakse üle järgmise 11 aastase perioodi kasutusvaldustasu," märkis kantsler.

Riik otsustas, et mõistlikum on laenujääk tasuda ühekordselt. "Eesti Kontserdi jaoks on kindlasti kasulikum hetkel see, et Eesti riik maksab ühekordselt kasutusvalduse laenujäägi kinni ja selle kasutusvalduse ja hoonestusomanikuks saab SA Eesti Kontsert ilma laene võtmata."

"See on soodsam lahendus, ei pea kellelegi maksma intressi ja sihtasutusel Eesti Kontsert ei teki laenukoormust," põhjendas Nõgene. Jõhvi kontserdimaja hoone kuulub peale seda tehingut täielikult sihtasutusele Eesti Kontsert.