Ühtlasi volitati majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi otsustama Estonian Airi aktsionäride üldkoosolekul aktsiakapitali suurendamise poolt 114 007 300 krooni võrra 207 286 uue 550-kroonise nimiväärtusega aktsia väljalaskmise teel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Estonian Air vajab aktsiakapitali suurendamist ümberkorraldusplaani läbiviimiseks, mille peamine eesmärk on viia ettevõte üle kasumiläve punkti ka vähenevate mahtude tingimustes. Riik soovib kindlustada oluliste otseühenduste säilimise Tallinna Lennujaamast olukorras, kus mitmed lennufirmad on oma Tallinnast väljuvad lennud lõpetanud või neid oluliselt vähendanud, teatas majandusministeerium.

70 473 aktsiat uutest ASi Estonian Airi aktsiatest märgib aktsionärina Eesti Vabariik, aktsiate valitsejaks on majandus- ja kommunikatsiooniministeerium. 

Riik seadis aktsiakapitali lisamise tingimuseks teistele aktsionäridele, et sama teevad oma osalusele vastavas mahus kõik Estonian Airi aktsionärid ning et ettevõte jätkab oma tegevuse efektiivsemaks muutmist.

AS Estonian Air aktsionärid on 49%-ga SAS, 17% kuulub AS Crescole ning 34% Eesti riigile. 

Peaminister Andrus Ansip rääkis täna valitsuse pressikonverentsil, et kui riik ei läheks praegu aktsikapitali laiendamisega kaasa, siis võtaks see Estonian Airilt võimaluse täita teistest lennufirmadest tühjaks jäänud nišši, pidades silmas paljusid tühistatud otselende Tallinnast.

"See oli ainuvõimalik otsus, me ei saanud Eestit ära lõigata otseühendustest paljude Euroopa riikidega," ütles Ansip.

Peaministri sõnul näitab tänane otsus riigi paindlikkust küsimuse lahendamisel.