Narva Balti Elektrijaama direktori Anatoli Paali sõnul ei saanudki valitsus eilsel istungil NRG äriplaani suhtes kindlalt jah või ei öelda, sest pärast äriplaani koostamist on erastamise lähtetingimused muutunud. “Lähtetingimused olid halvad, ent Imatran Voima plaan rajada Eesti ja Soome vaheline elektrikaabel parandas turusituatsiooni ka NRG Energy või mõne strateegilise investori jaoks, seetõttu tuleb kas valitsusel või majandusministeeriumil hakata erastamiskava muutma,” ütles Paal.

Paal nägi erastamise positiivse küljena seda, et lõpuks jõutud on kindlale järeldusele – põlevkivienergeetikale praegu Eestis alternatiivi ei ole.

Riigikogu maafraktsioonide liikmed, arenguparteilane Maido Pajo ja endine koonderakondlane Endel Lippmaa esitasid eile menetlusse otsuse eelnõu, millega lülitataks Narva elektrijaamade baasil loodavad äriühingud strateegiliste ettevõtete nimekirja.

Eelnõu esitajad leiavad, et Eesti suuremate elektrijaamade erastamist kui ühiskonnale ja riigile olulist küsimust ei saa otsustada vähemusvalitsus ilma Riigikogu kui rahva esindajate eelneva nõusolekuta.