Riikliku teehooldusfirma erastamisest on räägitud aastaid. Veel eelmine, Reformierakonna juhitud valitsus tegi pisut enne selle kukkumist 2016. aasta sügisel põhimõttelise otsuse ettevõtte ära müüa. Ka peale seda võimule tulnud Keskerakonna juhitud valitsusel oli plaan Eesti Teede erastamisega edasi liikuda, selle müüks seisab isegi kolme partneri koalitsioonileppes sees.

Seega jätkas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, kellele ettevõte juriidiliselt kuulub, ka uue koalitsiooniga Eesti Teede erastamise ettevalmistamist. Ministeerium tellis selle käigus finantsteenuste ettevõttelt KPMG sellest lähtuva analüüsi, hindamaks ettevõtte müümisel selle õiglast hinda.

KPMG hinnangul võiks ettevõtte hind käesoleva aasta sügise seisuga olla diskonteeritud rahavoogude meetodil umbes 10,5 miljonit eurot ja selle varade väärtus 15,3 miljonit eurot. Võrdluseks Eesti Teede möödunud aasta lõpu seisuga oli omakapitali 23,5 miljonit eurot, ehk KPMG hinnangul on ettevõttel varade maksumus mitu miljonit eurot väiksem kui nende bilansiline väärtus.

Osaliselt selle tõttu soovitab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ettevõtte müümise plaanile pidurit tõmmata. Teise põhjusena näeb ministeerium riski, et müües ettevõtte võiks Eesti teehooldusturg liigselt konsolideeruda ja turule jääda vaid paar suuremat tegijat, mis omakorda vähendaks konkurentsi ja tõstaks maanteeameti makstavaid teehooldustasusid.