"Meil on praegu viis maakonda, kus riigile kuuluv äriühing teeb teehooldetöid. Meil oli plaan neid äriühinguid järjest pakkuda eraettevõtetele. Täna teeme selles plaanis ühe sammu tagasi, kuna me näeme, et nende ettevõtete müük ei ole seni õnnestunud," kommenteeris majandusminister Juhan Parts valitsuse pressikonverentsil.

"Me näeme, et riigil on suure lumega talvede jaoks vaja teatud ressurssi ning selle jaoks on vaja ka teatud ettevõtet. Seetõttu ei jätka me ka nende viie ettevõtte eraturule pakkumisega, vaid loome ühe riigi äriühingu," põhjendas majandusminister.

Lisaks teehooldele Saaremaa, Võrumaa, Lääne-Virumaa, Pärnumaa ja Tartumaa maakondades saab äriühing Partsi sõnul ka mõned muud ülesanded. "Täpsema plaani töötame välja lähema paari kuu jooksul, et olla paremini valmis selleks talveks, mis tulemas on," lisas majandusminister.

Ministeeriumi pressiesindaja selgitas BNS-ile, et viis regionaalset firmat ühendatakse üheks suureks, kes opereerib erinevate maakondade lõikes ja suudab pakkuda teenust efektiivsemalt. Näiteks oleks plaanitaval ühingul üks masinapark ning rohkem hooldebrigaade.

Loodava äriühingu nimeks saab tõenäoliselt Eesti Teed.