Vastavalt 2003. aasta eelarveprojektile on Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) kavandatavad tulud 880 miljonit krooni. RMK selle aasta eelarve kavandamisel on arvestatud aastase arvestuslangi vähenemisega 150.000 tihumeetri võrra, teatas RMK ETAle.

“Seoses keskkonnakaitseliste piirangute suurenemisega vähenevad paratamatult ka raiemahud ning seeläbi omakorda ka riigitulud,” ütles RMK nõukogu esimees Andres Onemar. “Seetõttu on RMKl vaja rohkem tähelepanu pöörata mittepuiduliste toodete ja teenuste arendamisele nagu riigimetsamaaga ning oskusteabega seotud teenuste pakkumine.”

16. jaanuaril kogunenud RMK nõukogu kiitis heaks RMK 2002. aasta eelarve täitmise aruande, kinnitas 2003. aasta eelarve ning tegevussuunad.

RMK nõukogu poolt heaks kiidetud tegevussuundade järgi kohustub RMK 2003. aasta jooksul valmistama ette jätkuvalt riigi omandis olevate metsamaade inventeerimise ning juurutama jooksva metsaressursi arvestuse. RMK eesmärk on säilitada igaüheõigusel tuginevate looduskasutuse võimaluste pakkumisel tänaseks välja kujunenud finantseerimise maht ning suurendada loodusharidusega seonduvate teenuste pakkumist.

RMK nõukogus on üheksa liiget: Hiiumaa Kaitsealade Administratsiooni direktor Andres Onemar, keskkonnaminister Heiki Kranich, rahandusministeeriumi asekantsler Raivo Sulg, majandusministeeriumi majanduspoliitika talituse juhataja Ahti Kuningas, Eestimaa Looduse Fondi tegevjuht Toomas Trapido, ASi Sylvester nõukogu esimees Mati Polli, Riigikogu liikmed Vootele Hansen ja Arvo Jaakson ning EPMÜ metsakorralduse instituudi lektor Henn Korjus.

Riigimetsa majandaja RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine: metsa uuendamine, kasvatamine ja kasutamine ning metsakaitse korraldamine. RMK korraldab riigimetsades ulukihoolet ning tagab igaüheõigusega seotud metsakasutuse.