Keskkonnaministeeriumi alla kuuluv maa-amet kirjutas Pärnu linnavalitsusele oma soovist 16. septembril, teatab Pärnu Postimees. Neljast krundist kõige magusamaks võib hinnata väljaku Ranna puiestee pikenduse ääres.

Sellel püüavad kõrvuti hakkama saada ligi 30 kettaheitjat, odaviskajat ja vasaraheitjat ning jalgpallurid, suviti peatub seal tivoli.

“See on ainuke koht Pärnus, kus üldse veel midagi heita või visata saab,” sõnas kergejõustikutreener Ando Palginõmm. “Ühisgümnaasiumi staadion on kunstkattega, Raeküla jalgpallurite päralt ja Kalevi staadionil võivad oda visata vaid üksikud tipud.”

Spordiseltsi Kalev Pärnu organisatsiooni esimees Mati Killing ütleb, et kui sportlased harjutusväljakutel ette valmistada ei saa, on ka rahvusvaheliste võistluste Kalevi staadionile toomine mõeldamatu.

Kuigi Pärnu linnavalitsus ei nõustunud maa-ameti ettepanekuga staadioni harjutusväljak elamuehituse nimel riigi maareservi arvata, võib see selle asemel saada parklamaaks, sest nii näeb ette 1999. aastal kehtestatud ja tänaseni kehtiv detailplaneering.

“Pange siis spordikooli kergejõustikuosakond ka kinni,” ägestub selle teate peale Palginõmm. Staadioni kadumisele vastuseismiseks tahab Killing linnavolikogu ette oma planeeringuideega tulla.

Mõlemad, nii linn kui riik tahaksid teenida ka roostikuala müügi pealt. Kuna kõrkjate vahel leidub eriti väärtuslikke käpalisi, püüab elupaigatüüpi kaitsev keskkonnaministeeriumi allasutus seal ise elamumaad müüa.

Kuid Pärnumaa keskkonnateenistuse looduskaitse peaspetsialist Moonika Ani ei tea sedagi, et seal hinnalised käpalised kasvavad. “Tervele “Natura 2000” loodushoiualale me ehitustegevust ei luba, igal juhul tuleks teha keskkonnamõjude hinnang,” lubas Ani.