Tuulepargi üleandmise eesmärk on tõsta Enefit Greeni väärtust börsileminekuks ja säilitada tuulepargile taastuvenergia toetuse saamise õigus vanast toetusskeemist, mis sõltub Eleringi otsusest, kirjutab ERR.

Eesti Energia nõukogu otsustas 22. aprillil kiita heaks Tootsi tuulepargi üleandmise Enefit Greenile ja anda nõusolek Eesti Energia jagunemiseks eraldumise teel. Tootsi tuulepark läheb mitterahaliseks sissemakseks Enefit Greeni aktsiakapitali suurendamiseks, et tõsta börsile pürgiva taastuvenergiaettevõtte väärtust ja tagada taastuvenergiatoetus vanast toetusskeemist. Viimane sõltub aga Eleringi otsusest.

Rahandusminister Martin Helme esitas Eesti Energia jagunemise eelnõu valitsuse istungi päevakorda võtmiseks 26. juunil, ERR-ile teadaolevalt peaks valitsus selle heaks kiitma oma neljapäevasel istungil. Seejärel kinnitab riigi kui ainuaktisonäri nimel otsuse rahandusminister Martin Helme.

Eesti Energiale kuuluv Tootsi tuulepark tehakse eraldi äriühinguks, mille ärinimeks saab Tootsi Windpark OÜ. Juhatuse liikmeteks kinnitatakse Andri Avila ja Margus Vals, mõlemad on Eesti Energia juhatuse liikmed.

Tootsi Windpark OÜ osakapitali suuruseks määratakse 24 500 eurot. Kuna osakapital on alla 25 000 euro, siis see audiitori seisukohta mitterahalise sissemakse väärtuse piisavuse kohta ei vaja.