Riik pakkus 300 miljoni euro väärtuses 6- ja 12-kuulisi võlakirju.

6-kuiseid võlakirju lasti välja 150 miljoni eest tootlusega -0,177 protsenti aastas. Aastased võlakirjad leidsid omaniku -0,141 protsendise aastatootlusega ja neid lasti välja 225 miljoni euro ulatuses.

Tavaliselt osalevad oksjonil viis diilerit, kellest üks täna võlakirju ei ostnud. Diileriteks on LHV Pank, SEB, Swedbank, Luminor Bank ja
OP Corporate Bank.

Kokku on riik emiteerinud alates koroonakriisist 475 miljoni euro väärtuses lühiajalisi võlakirju.

LHV laenas riigile võlakirjade soetamise kaudu 200 miljonit eurot.

LHV pank osales kolmapäeval toimunud Eesti riigi võlakirjade emissioonil, tehes pakkumise kogu summale. Oksjoni tulemusena ostis LHV pank 200 miljoni euro väärtuses negatiivse tootlusega võlakirju. Tegemist on Euroopa Keskpanga tagatiskõlbulike võlakirjadega, mis tagab panga jaoks kõrge likviidsuse.

Koos eelmise võlakirjaoksjoniga, millest LHV soetas kõik pakkumisel olnud riigivõlakirjad koguväärtusega 200 miljonit eurot, on LHV käesoleval aastal laenanud riigile 400 miljonit eurot.

LHV jaoks on riigivõlakirjade soetamine hea võimalus oma likviidsete vahendite efektiivsemaks paigutamiseks, aidates seeläbi kohaliku kapitalipakkujana vähendada koroonakriisi mõju nii Eesti ettevõtetele kui ka inimestele ning kiirendada kriisist taastumist.