"Praegune süsteem ei soosi kindlasti seda, et töötaja haiguse puhul kodus end vähemalt haiguse alguse puhul terveks raviks, ja see on inimlik, et üritatakse haiguslehte mitte võtta ja ikkagi tööle tulla ning selle päeva eest tasu saada," sõnas Aamisepp Delfile.

Fazer Eesti on toiduainetetööstus ja toiduohutuse tagamisest tulenevalt ei saa ettevõte haigeid inimesi tööle lubada.

"Haigestumise korral on töötaja võtnud ikkagi haiguslehe, et ennast välja ravida. Jah, kui tegemist on ühe- või paaripäevase haigusega, siis on see ju tööandja ja töövõtja vaheline kokkulepe, kuidas tööst eemal viibitakse," sõnas Aamisepp.

Aamisepa sõnul on teada juhuseid, kus mõni töötaja kasutab haige oleku ajal puhkusepäevi, et mitte rahaliselt kaotada. "Kontoritöötajatel on rohkem võimalusi teha haiguse ajal tööd ka kontorist eemal olles, ja nagu mainitud, siis on see kokkuleppel oma juhiga."

"Haiguspuhangute ajal on väga keeruline tootmise või ka küpsetuspunktide või mistahes üksuse tööd organiseerida. Tihti juhtub nii, et haigestub töötaja ise ning peale tervenemist haigestub laps. See pikendab töötaja töölt eemaloleku aega ning on töökorralduslikult loomulikult ebameeldivam," lisas Fazer Eesti juht.

Tööportaal CV Keskus viis jaanuarikuus läbi küsitluse, milles selgus, et 58 protsenti töötajatest ei võta haiguslehte pidevalt ning 28 protsenti töötajatest käib mõnikord haigena tööl. Kõigest kuus protsenti küsitluses osalenutest ei käi haigena tööl.