Toiduliidu juht Sirje Potisepp ütles Vikerraadio saatele "Uudis+", et Rimi otsus osta tulevikus sisse välismaist liha on hea näide globaliseerumisest, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Tema sõnul tuleks otsust vaadata kolmest aspektist. "Kõigepealt turumajandus - kõigil on vaba valik valida, nii ka Rimil. Aga loomulikult ei saa ma toiduliidu esindajana mingil juhul heaks kiita Rimi juttu," märkis ta.

Teiseks tõi ta välja Eesti tarbijate usalduse kodumaise toidukauba vastu ning kolmandaks otsuse mõju Eesti majandusele ja kogu toiduainesektorile.

Rimi ja Säästumarketite kette haldav Rimi Eesti Food teatas täna, et hakkab müüma oma brändi alt vaid välismaist liha, samas kinnitas kett, et Eesti lihatööstustega peetakse endiselt läbirääkimisi.

„Kindlasti ei ole siinsetele lihakombinaatidele meeltmööda, et turule lisandub konkurentsi Rimi oma lihatoodete brändi näol, aga siinkohal on võimalik igaühel vaadata asja kahe nurga alt, kas ajada kiusliku jonni ja protesteerida uuenduste vastu või vastupidiselt asuda müüma liha Rimi omamärgibrändi alt nii Eestis, Lätis, Leedus kui ka ühtlasi kasutada ära võimalust eesti liha eksportimiseks teistesse Rimiga ühte kontserni kuuluvatesse kauplustesse Kesk- ja Ida-Euroopas," lausus Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Evelin Mägioja täna hommikul saadetud teates.

Hea lugeja, kas sina tead, millise päritolumaaga tooteid sööd? Kas eelistad Eestimaist? Saada oma arvamuslugu meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee või kasuta lehe vasakul servas olevat Rahva hääle vormi!