Kohtuotsusega määrati Rimi Eesti Food ASile 3,584 miljoni euro suurune karistus, millest 10 protsenti kuulub tasumisele kohe. Rimi kaalub esimeses astmes tehtud kohtuotsuse edasi kaebamist.

„Kinnitame, et Rimi ei ole ASiga Liviko ega teiste konkurentidega mingeid seadusevastaseid kokkuleppeid sõlminud,“ ütles Rimi juht Anders Torell.

„Rimi suhtub konkurentsiõiguse järgimisse väga tõsiselt ning meie töötajad teavad seadusi, mida peab rakendama erinevate kokkulepete tegemisel. Me ei ole täna tehtud maakohtu otsusega rahul ning kaalume otsuse edasi kaebamist ringkonnakohtusse," lisas Torell.

Rimi Eesti Food AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB.

Selver AS teatas samuti, et vaidlustabkohtuotuse täies ulatuses nii materiaal- kui ka menetlusnormide olulise rikkumise pärast. Selver kinnitab, et ei ole sõlminud ega sõlmi ka tulevikus ühtegi kartellikokkulepet.

Selver on kogu protsessi vältel pidanud prokuratuuri süüdistust alusetuks ja mõistetamatuks, sest enda kinnitusel ei ole nad konkurentidega mingeid hinnakokkuleppeid kunagi sõlminud.