Rimi Köögi peakoka Vambola Moorese sõnul soovitakse uudistoodetega taas kord inimeste toidulauda mitmekesistada. Täiesti uue tootegrupina toob Rimi müügile enda valmistatud määrdejuustud ja –võided, kuhu kuuluvad singivõie, suitsukanavõie, parmesanivõie, ürdivõie ja suitsulõhevõie, teatas ettevõte.

Moorese sõnul ei valmista sarnaseid võideid ühegi teise kaupluse köök. “Tegemist on toorjuustu baasil valmistatud määretega, mida võib lihtsalt leivale panna, võileivatorti valmistada või lihataskuid täita,” õpetas Moores. Eriti maitsva ahjulõhe saavat Moorese sõnul siis, kui lõhefilee enne ahju panemist õhukese Ürdivõide kihiga katta!

Lisaks võietele tuleb uudistootena müügile ka võileivatort heeringaga. „Võileivatort heeringaga on väga maitsev ning sobib hästi näiteks ka iseseisvuspäeval peolauale panna,” lisas Moores.

Kõik Rimi Köögi uudistooted töötatakse välja Rimi peakoka ja Eesti peakokkade ühenduse liikme Vambola Moorese käe all ning need valmivad 2006. aasta augustis avatud Eesti suurimas, tsentraalses Rimi keskköögis. Uudistooted on müügil kõigis Rimi kauplustes üle Eesti.

Rimi Food Eesti AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 215 kauplust, sealhulgas 31 hüpermarketit (neist 8 Eestis), 57 supermarketit (neist 5 Eestis), 126 odavmüügikauplust (neist 51 Säästumarketit Eestis) ja 1 hulgiladu Eestis.