Igapäevast valikut hakkavad Rimis alates märtsist rikastama asuu, Kurzeme strooganov, kartuli-kurgisalat ja toorjuustukook, teatas Rimi Köök.

“Kuna möödunud aastal müüsime väga edukalt mahe õunakuubikutest ja kirssidest valmistatud pashat nimega "Setu pasha", siis tänavu mõtlesime sama rada jätkata ja natuke traditsioone rikkuda,” ütles Rimi Köögi peakokk Vambola Moores. Moorese sõnul said mõlemad magustoidud kõikidelt proovijatelt suure heakskiidu osalikeks.

Rimi kondiitritoodete valik täienes märtsis ka toorjuustukoogiga.

Lisaks magusaletile on uuendusi Rimi kokkadelt ka soolase valmistoidu osas. Müügile tuleb asuu, mis on traditsioonide kohaselt valmistatud veiselihast, kartulitest, soolakurgist, tomatist, sibulast jne. Moorese sõnul peaks see Kasahstanist pärit liharoog kõigile eestlastele juba pikalt tuttav olema.

Valikusse lisandunud Kurzeme strooganovi retsept on pärit Lätist. “Kurzeme on üks viiest Läti regioonist, mida lääne poolt raputab Läänemeri ja põhja poolt piirab Riia laht. Suure tõenäosusega sündis retsept sügaval nõukogude ajal, kui lätlased võtsid klassikalise strooganovi retsepti, asendasid selles veiseliha kättesaadavama sealihaga ja lisasid sellesse hapukurgid. Nii lihtne see ongi!,” kirjeldas Moores roa päritolu.

Uus kartuli-kurgisalat tuli Rimi tootevalikusse suuresti tänu klientide soovidele. “Rimi klientidelt tuli palve saada poest nn kartulisalati põhja, kus puuduvad erinevad lisandid nagu porgand, hernes ja igasugune liha,” räägib Moores. Inimesed soovivad teha salateid oma maitse järgi ja selleks on see salat tema sõnul sobivaim. “Nimi sai valitud just kartuli-kurgisalat, kuna kartulisalati põhi ei kõlanud just apetiitselt,” selgitas Moores.

Kõik Rimi Köögi uudistooted töötatakse välja Rimi peakoka ja Eesti Peakokkade Ühenduse liikme Vambola Moorese käe all ning need valmivad 2006. aasta augustis avatud Rimi keskköögis.
Rimi Food Eesti AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 215 kauplust, sealhulgas 31 hüpermarketit (neist 8 Eestis), 57 supermarketit (neist 5 Eestis), 126 odavmüügikauplust (neist 51 Säästumarketit Eestis) ja 1 hulgiladu Eestis.