Firmas on puhkenud võimuvõitlus ning poliitikud sekkuvad kõige kõrgemal tasemel.

Läinud nädalal teatas Rootsi investorile Christer Gardellile kuuluv riskikapitalifond Cevian Capital, et on kahasse Briti fondiga Parvus tõusnud 5% häältega Volvos suurimate omanike sekka. Esmaspäeval oli Gardell juba Volvo peakontoris Göteborgis, et nõutada endale aktiivset rolli firma juhtimises. See võiks tuua nii Volvo 2,6 miljardi dollarilise jaotamata kasumi osalise väljamaksmise aktsionäridele kui ka kontserni tükeldamise ja osalise müügi.

Riskikapitalistide huvi Rootsi tööstuse uhkuse ja erasektori suurima tööandja vastu kerkis kohe poliitikute radarile, kes tasavägises rebimises valmistuvad pühapäevasteks üldvalimisteks. Peaminister Göran Persson süüdistas riskikapitaliste kiire kasu nimel "kohalike kapitalistruktuuride lõhkumises" ning ütles, et näeks Volvo vastutustundlike omanike rollis pigem Rootsi pensionifonde. 

Volvo ise pidas reedel kriisikoosoleku ja tuli välja Gardelli plaanile vastupidise strateegiaga. Tegevjuht Leif Johansson möönis, et kassas on palju raha, kuid et seda on vaja uuteks firmaostudeks.