Aasta lõpul kirjutas Äripäev Rita Ilissoni erafirmast OÜ Nõu, mis tegeleb raamatupidamisalaste seminaride korraldamisega. Samal ajal kurdavad raamatupidajad, et toimkonnaga on võimatu ühendust saada.

Rahandusministeeriumi kantsler Aare Järvan tegi juba möödunud aastal Ilissonile arupärimise ajakirjanduses avaldatu põhjal, kuid pole senini vastust saanud. “Ma näen siin täielikult võimalust huvide konfliktiks, sest Ilisson on erasektoris töötades seadust rikkunud,” oli tollal kantsleri seisukoht. “Kõigepealt tahaksin ma siiski Ilissoni endaga rääkida ning saada temalt kinnitust väidetule.”

Rahandusministeeriumi pressiesindaja Annika Loigu sõnul tuleb Ilissoniga seotud küsimus uuesti päevakorda ilmselt aprilli algul, sest sama kuu 26. päeval lõpevad seadusega Ilissoni volitused, mis olid pandud kolmeks aastaks. Loigu sõnul pole välistatud ka see, et seaduses tehakse muudatusi seoses raamatupidamistoimkonna töö korraldamisega.

Rahandusministeeriumi juriidilise osakonna juhataja Alar Urm on võrrelnud Ilissoni maksuameti peadirektoriga, kes asutaks maksukonsultatsioonifirma.