10 aasta pikkuse tähtajaga võlakirjade emissioonist saadava 1,2 miljardi krooniga finantseeritakse kooliinvesteeringute programmi „Koolid korda” teatas riigiettevõte.

Kooliinvesteeringute programm „Koolid korda” algatati projektikesksena ja kindlates raamides kogumahuga 1,8 miljardit krooni. Selle tarvis suurendati 2004. aasta lõpus RKAS-i aktsiakapitali sihtotstarbeliselt koolide kordategemiseks 600 miljoni krooni võrra arvestusega, et investeeringutest kasutatakse 1/3 ulatuses omakapitali ja 2/3 ulatuses võõrkapitali.

RKAS on kooliprogrammi raames investeerinud viimase kolme aasta jooksul õppeasutuste korrastamisse 700 miljonit krooni, mille eest on 19 kooli õpilased saanud oma kasutusse rekonstrueeritud või uued koolihooned.

Käesoleval aastal lõpevad tööd 9 koolis. Uued spordihooned saavad omale Osula Põhikool ja Kilingi-Nõmme Gümnaasium ning uue ujula Loksa 1. Keskkool. Täielikult rekonstrueeritakse Viljandi C.R. Jakobsoni nimeline Gümnaasium, Melliste Lasteaed-Algkool, Mõniste Kool, Rõuge Põhikool ja lõpetatakse Tartu Mart Reiniku Gümnaasium rekonstrueerimise teine ning Raudna Põhikooli esimene etapp.