Rakvere Lihakombinaadi ja Eesti Peakokkade Ühenduse koostöö peamiseks eesmärgiks on söömiskultuuri ja toitumisharjumuste arendamine Eestis. Koostöölepingu allakirjutamine leidis aset Tallinna Toidumessi raames korraldatud 6. Eesti kokkade meistrivõistlustel.

Eesti Peakokkade Ühendus loodi käesoleva aasta suvel eesmärgiga arendada peakokkade vahelist suhtlemist ja koostööd Eestis. Peakokkade Ühenduse liikmeteks on mitmed Eesti juhtivate restoranide peakokad. Rakvere Lihakombinaadi ja Peakokkade Ühenduse tõsisem koostöö sai alguse käesoleva aasta suvel. Suvel korraldati Rakveres ühiselt grillimise võistlused, kust võtsid osa mitmed Eesti tippkokad. Peakokkade Ühenduse tähtsamateks eesmärkideks on Eesti kokakunsti ja köögikultuuri arendamine, eestimaiste toodete propageerimine ning Eesti köögi viimine maailmatasemele.

Koostööleppe sõlmimise eesmärgiks on pooltevaheline varasem koostöö lihatarbimiskultuuri arendamisel ja edendamisel Eestis. Tarmo Nõlvandi, Eesti Peakokkade Ühenduse esimehe sõnul võimaldab koostöö Rakvere Lihakombinaadiga korraldada ja läbi viia eelkõige erinevaid koolitusprojekte.

"Rakverel on väga hea info selle kohta, kuhu liigub lihatoodete tarbimine kogu maailmas ja kahtlemata ka Eestis. Eesti Peakokkade ühendusel on käes analoogiline info natuke teise vaatenurga alt. Meie koostöö annab Rakvere Lihakombinaadile võimaluse ka edaspidi jääda Eesti kõige innovatiivsemaks lihatööstuseks ja juba täna pakkuda tarbijale sellist lihatoodet, mille järgi tal vajadus alles homme tekib," kommenteeris koostööd Janek Oblikas, Rakvere müügi- ja turundusdirektor.