Eile Moldova metsandusadministratsiooni Moldsilvaga sõlmitud koostööprotokolli järgi tutvustab RMK kuue kuu jooksul Moldovas Eesti kogemusi metsasektori reformimisel ja ümberkujundamisel, hindab Moldova metsasektori hetkeolukorda ning planeerib edasise arengukoostöö prioriteete.

Sõlmitud koostöölepe on osa Eesti välisministeeriumi poolt heaks kiidetud arengukoostöö projektist "Eesti-Moldova säästva metsanduse ja keskkonnakvaliteedi alase arengukoostöö kavandamine".

„Moldovlaste ettepanek nõustada neid metsade säästval majandamise juurutamisel on tunnustus kogu Eesti metsandusele ja RMK konsultatsiooniosakonna rahvusvahelisele tegevusele,” kinnitas RMK arendusdirektor Andres Onemar. „Kindlasti on ka meil Moldovas mõndagi õppida ja samas võimalus leida partnereid rahvusvahelises metsapoliitikas osalemisel” märkis Onemar.

Moldova pindala on 33 843 km², sellest 11% on kaetud metsaga. 88% metsamaast on riigi omandis, eraomand on alles välja kujunemas. Metsanduse suurimaks väljakutseks peab Moldova metsaga kaetud pindala kasvatamist aastatel 2003-2020 130 tuhande hektari võrra ja säästva metsanduse tagamist kõigis metsades.

Lisaks koostööprotokolli sõlmimisele tutvuvad RMK esindajad Moldovas sealsete metsandusinstitutsioonidega ja kaitsealade töö korraldusega.