Toetamaks Eesti metsade säästlikku majandamist asjakohaste rakendusuuringutega, kuulutab RMK teadusnõukogu välja projektikonkursi, kuhu oodatakse taotlusi temaatiliste rakendusuuringute läbiviimiseks järgmisel neljal aastal.

Erinevate teadlaste, uurimisgruppide ja RMK esindajate poolt välja pakutud teemade seast valiti hiljutisel RMK teadusnõukogu koosolekul välja 12 prioriteetset uurimisteemat, mille kohta projektitaotlusi oodatakse.

“Iga uurimisteema taga on reaalne väljakutse, mis vajab lahendamist. Loodame siin Eesti teadusasutuste abile. Kindel soov on, et rakendusuuringute tulemused jõuavad ka praktikasse ning aitavad Eesti metsi paremini kaitsta ja majandada,” kommenteeris valikut RMK juhatuse esimees Aigar Kallas. 

RMK teadusnõukogu on 2008. aastal loodud teadlaste-erialaekspertide kogu, kes nõustab RMK juhatust metsamajandusega seotud rakendusuuringute tellimisel ja hindamisel.

Aastatel 2008-2011 eraldas RMK rakendusuuringute läbiviimiseks 4 miljonit krooni, selle raha eest on töös 3 rakendusuuringut.

Teadusnõukogu liikmed on Tartu Ülikooli looduskaitsebioloogia töögrupi juht Asko Lõhmus, Tartu Ülikooli ökofüsioloogia õppetooli juhataja professor Krista Lõhmus, Eesti Maaülikooli maastikukorralduse ja loodushoiu osakonna juhataja professor Kalev Sepp, Tartu Ülikooli loodusgeograafia ja maastikuökoloogia õppetooli juhataja professor Ülo Mander, Eesti Maaülikooli
metsandus- ja maaehitusinstituudi metsabioloogia osakonna juhataja professor Kalev Jõgiste ja Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituudi metsakasvatuse osakonna juhataja professor Hardi Tullus.

Akadeemiliste ekspertide kõrval kuulub teadusnõukogusse ka kaks RMK esindajat.