Valdava osa tuludest teenis RMK puidu müügist. Puitu müüdi 2,36 miljonit kuupmeetrit kokku 1,214 miljardi krooni eest.  Palgid moodustasid kogu müügimahust 46 protsenti; paberipuiduna müüdi 40 protsenti, küttepuiduna 11 ning hakkpuiduna kolm protsenti, teatas RMK pressiesindaja.

Puiduturu madalseisust hoolimata õnnestus raiemahtu kasvatada ning puitu müüdi 12 protsenti suuremas mahus kui eelneval aastal. Keskmine puidu väljamüügi hind langes aastaga seevastu 33 protsenti 770 kroonilt 514 kroonini.

2009. aastat iseloomustas kõige enam erakordselt heitlik olukord puiduturul. „Kui esimesel poolaastal puidu müük praktiliselt seiskus ning kaubale polnud ostjat võimalik leida ka omahinnast madalama hinnaga, siis teisel poolaastal suudeti uute turgude ning kaubagruppide toel müük taas käivitada,“ sõnas RMK finantsjuht Anneli Viik.

RMK 2008. aasta tulud olid 1,7 miljardit krooni ja puhaskasum 110,7 miljonit krooni. Puitu müüdi kokku 2,1 miljonit kuupmeetrit. 2010. aastaks on kavandatud puidu müügi mahtu kasvatada 2,5 miljoni kuupmeetrini; eelarve kasumiprognoos on sarnaselt 2009. aastaga tehtud 150 miljonile kroonile.

RMK on metsaseadusega moodustatud riigitulundusasutus, mille põhiülesanne on riigimetsa säästlik ja efektiivne majandamine. RMK kasvatab metsauuendusmaterjali, korraldab metsatöid, tegeleb metsa ja puidu müügiga ning korraldab ulukihoolet. Lisaks loob RMK looduses liikumise ja metsapuhkuse võimalusi puhkealadel, viies Eesti rahvuspargis ning ligi 40 muul kaitsealal ja kujundab loodusteadlikkust. RMK majandada on 38 protsenti Eesti metsadest.