Eesti Energia pressiesindaja Margit Mikk-Soku teatel allkirjastasid Eesti Energia ja Rakvere Lihakombinaat täna Rohelise Energia esimese järgu sertifikaadi ostu-müügilepingu, mille alusel ostab lihakombinaat 120.000 kilovatt-tundi rohelist energiat.

Rakvere Lihakombinaadi müügi- ja turundusdirektori Janek Oblika sõnul teeb ettevõttele heameelt, et nad on üks esimesi suurettevõtteid Eestis, kes on valiku rohelise energia kasuks langetanud.

Teise järgu sertifikaadi ostnud Ösel Foods hakkas rohelist energiat kasutama Gruuvi jookide tootmiseks.

Tuulest ja veest toodetud keskkonnasäästlikku elektrienergiat on ostnud teiste seas veel Ösel Foods, AS Tarkon, Saint-Gobaini kontsern, AS Viisnurk, AS Põltsamaa Felix, AS Sindi Elastonia ning TÜ E-Piim.

Iga Rohelise Energia sertifikaadiga kaasneb annetus Eestimaa Looduse Fondile, millega toetatakse paljusid keskkonnakaitse projekte. Eesti Energia tõi uue taastuvenergia toote Roheline Energia turule esimesena Ida-Euroopas.

Rohelist energiat müüakse nelja järgu sertifikaatidena. Esimese ja teise järgu sertifikaadid on mõeldud Eesti Energia suurklientidele, kolmanda järgu sertifikaadid väikestele äriühingutele ja avalik-õiguslikele institutsioonidele ning neljanda järgu sertifikaadid koduklientidele.

Sertifikaatidega kaasnevad erinevad õigused Rohelise Energia kaubamärgi kasutamiseks firma kampaaniates ning toodetel. Alternatiivenergia tootmismahuks Eestis kavandatakse sel aastal kuus gigavatt-tundi.