Eestis registreeritud hinnaliste ja eksklusiivsete autode hulk kasvab pidevalt ning enam pole meie teedel vurav Hummer mingi haruldus, rääkimata Porschest. Viimati nimetatuid on Eestis registreeritud juba 352 tükki.

Premium Motors grupi nõukogu esimehe Jürgen Vesteri sõnul ostavad Eesti inimesed eksklusiivseid masinaid üha sagedamini. “Kogu maailm rikastub ja õnneks läheb meil Eestis ka iga päev paremini,” sõnas Vester. “Täna näiteks andsime ostjale kätte Porsche Cayenne S võtmed.”

Ostjateks eestlased

Ühes kuus ostetakse tema sõnul müügisalongist neli kuni kaheksa üle miljoni krooni maksvat autot ning üha rohkem leidub ostjate seas eesti rahvusest inimesi. “Kui me 2003. aastal alustasime, siis oli eestlasi ja  venelasi pooleks, kuid nüüd jääb venelasi iga aastaga vähemaks,” täheldab Vester.

Premium Motors on Eestis tuntud kui luksusautode müüja, ettevõte on ka esimene Hummerite maaletooja ning suurim müüja Baltikumis.

Premium Motorsist saab osta ka selliseid luksusbrände, nagu Cadillac, Lincoln, Porsche, Gemballa, Ferrari ja Maserati, aga ka üksikute teiste autotootjate tippmudeleid.

Viimasena lisandus  müüdavate autode hulka Wiesmann, esimene selle margi auto jõudis Tallinnasse alles nädala tagasi. Wiesmanni hinnad küündivad kahest miljonist nelja miljonini.

Porsche mudelist edasiarendatud ja vastavalt ostja soovidele ehitatava Gemballa mudelite hinnad aga ulatuvad kümne miljonini. “Kui Porshe on nagu Hugo Bossi ülikond, siis Gemballa on nagu inglise rätsepa käsitöö,” võrdleb Jürgen Vester muheledes.

Kõige kallim auto, mida Premium Motors on müünud, ongi 3,7 miljonit krooni maksev Gemballa, mis aga ei jäänud Eestisse.

Möödunud nädalal müüs esimese auto ka juulis avatud Lamborghini esindus Mustamäel, selleks oli ligi kolm miljonit krooni maksev Gallardo Spider.  Esinduse eesmärgiks on esimese aasta jooksul müüa vähemalt üheksa autot.