Väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson oli juba enne istungi algust meelestatud kriitiliselt ja lubas Rõivale mitmeid nõudlikke küsimusi esitada. 

"Esiteks kogu LNG-terminali ja torujuhtme BalticConnectori läbirääkimised on looritatud teatud saladuskattega. Täna tahamegi teada, milliseid läbirääkimisi on Rõivas Stubbiga pidanud, miks on ta võtnud initsiatiivi. Taavi Rõivas on öelnud, et ettevõtted pole suutnud LNG-terminali ehitamises omavahel kokku leppida - minule teadaolevalt ei vasta see info tõele," rääkis Mihkelson.

"Väliskomisjoni jaoks on muidugi tähtsaim energiajulgeoleku küsimus. Ma ei mõista, kuidas tagab BalticConnectori toru meie varustuskindlust. Gaasivarustuse probleem on ju täna selles, et oleme seotud vaid ühe allikaga ehk Gazpromi pakutava gaasiga." 

Mihkelsoni sõnul on küsimus ka selles, et kuidas ja millal tegelikult varustuskindlust tagava gaasituruni jõuame? "Siin on kõik nagu pudru ja kapsad segamini - 2019. aastani on võimalik saada rahastust veel gaasitoru ehitamise jaoks. Terminalide ehitamiseks on toetussummad väiksemad, aga ka seal on ette nähtud teatud periood. Aga kui Soomel on Euroopa soodsaim gaasileping Gazpromiga, pole neil ju huvi asjadega kiirustada." 

Mihkelson lisas, et samas on ju kõigil sama eesmärk - töötada Eesti energiajulgeoleku huvides. "Aga Rõivase väljaöeldud avaldused nagu eestlased ei suuda terminali kinni maksta jms, mõjuvad kummaliselt ajal kui Rail Balticut justkui peaksime suutma kinni maksta."