Neil teemadel andsid neile põhjaliku ülevaate riigikogu rahanduskomisjoni esimees Taavi Rõivas ja kohtumisel osalenud komisjoni liikmed Eiki Nestor, Toomas Trapido ja Kadri Simson, kes esitas ka opositsiooni vaate Eesti majandusele ja valitsuse tegevusele, teatas riigikogu pressitalitus.

Rõivase kinnitusel suudab Eesti täita inflatsioonikriteeriumi novembriks 2009 ja tõenäoliselt täidab sel aastal ka eelarve tasakaalu nõude, nii et eelarve defitsiit ei ületa kolme protsenti. Neid kriteeriume suudab Eesti Rõivase sõnul täita stabiilselt veel ka järgneva paari aasta jooksul ja mingeid järeleandmisi Eesti selleks ei oota.

“Eesti ei soovi euro saamiseks Maastrichti kriteeriumide täitmisel mingeid erandeid. Meie plaan on täita eranditult kõik Maastrichti kriteeriumid nii 2009. kui ka 2010. aastal,” kinnitas Rõivas. Tema sõnul on Maastrichti kriteeriumitele vastav 2010. aasta eelarve valitsusele juba esitatud.

Rootsi parlamendi rahanduskomisjoni liikmed tundsid huvi ka Eesti Panga ja samuti Rootsi kommertspankade tegevuse vastu Eestis. Nestori kinnitusel on Rootsi pangad toiminud hästi ja põhjust neile etteheiteid teha ei ole.

Rootsi delegatsiooni juhtis rahanduskomisjoni esimees Stefan Attefall, delegatsiooni kuulusid komisjoni liikmed Anna Lilliehöök, Lars Elinderson, Hans Hoff, Peder Wachtmeister, Ann-Charlotte Hammar Johnsson ja Per Åsling.