“Peab vist ka kasutama hakkama tõsisemaid meetmeid veelkordseks protestiks valitsuse ja teede- ja sideministeeriumi räigete otsuste vastu, mis sellise töötajate koondamise tekitab ning hävitab täielikult reisirongiliikluse Tallinna-Tartu, Tallinna-Narva liinidel ning Kagu-Eestis,” teatas Eesti Vedurimeeste Ametiühingute Liidu juhatuse esimees Tõnu Väät BNS-ile.

Väät lisas, et ametiühinguliidu juhatus kujundab selles osas oma seisukoha reedesel korralisel koosolekul.

Väät märkis, et Edelaraudtee juhatuse esindaja edastas ametiühingutele 228 koondatava töötaja nimekirja. Koondamisest teavitatakse töötajaid alles siis, kui selgub milline kokkulepe saavutatakse teede- ja sideministeeriumiga.

Ametiühingute arvestuste kohaselt läheb selline koondamine maksma umbes 15 miljonit krooni, ütles Väät.

“Tekib küsimus, kes hüvitab töötajatele koondamistasud. Kas tõesti ei ole teede- ja sideministeeriumil teada, et tänu erastamisseaduse muutustele ei kaasnenud uuele omanikule mingit sotsiaalprogrammi, kus oleks ettenähtud koondamis- ja ümberõppekulud?” rääkis Väät.

Väädi sõnul on eelmisest aastast niigi uuele omanikule jäänud vanast ettevõtte nõukogust kanda umbes 25 miljoni krooni suurune võlg. Lisaks peab uus omanik tasuma 100 miljonit krooni 28. veebruariks aktsiakapitali laiendamiseks.

Vedurimeeste Ametiühingute Liit korraldas 30. jaanuaril Kagu-Eesti reisirongiliikluse sulgemise vastu tunniajalise hoiatusstreigi.