„Taotlusega soovib Elron tõsta piletite piirhindu tsoneeritud alas kuni 10 protsenti ning väljaspool seda kuni 8 protsenti,“ ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

Hinnatõus on tingitud sõiduplaani tihendamisest ja sellega 2015. aastal kaasnevatest suurematest kuludest eelkõige elektrienergiale, diiselkütusele, infrastruktuuritasule ja tööjõule,“ põhjendas ta.

„Tulles vastu Eesti erinevate piirkondade klientide ootustele on Elron tihendanud sõiduplaani selliselt, et inimestel oleks võimalikult rohkem ja võimalikult sobivamal ajal võimalus liikuda nende poolt soovitud sihtpunkti,“ täpsustas Ossip.

Proportsionaalselt reiside arvule kasvavad Ossipi sõnul ka Elroni kulud klientide teenindamiseks. "Kasvab elektrienergia ja diiselkütuse kulu, rongkilomeetritelt arvestatav infrastruktuuritasu ja tihedamast töögraafikust tulenevalt tööjõukulud rongipersonalile,“ selgitas ta.

“Elron on regionaalpoliitiline ettevõtte, mis töötab dotatsioonil,” põhjendas Ossip. Rongipileti hind ei pea ega tohigi tema sõnul bussivedajate hinnaga konkureerida.

"Elron teenindab hetkel reisijaid kohati bussipiletihinnast isegi 20 protsenti odavamalt, pakkudes samas kiiremat ühendust. Seda ei pea dotatsiooniga kinni maksma kõik ühiskonna liikmed solidaarselt, vaid need, kes reaalselt teenust kasutavad. Piletihinna tõusuga säiliks reisijate panus rongiliikluse kulude katmisele sarnases proportsioonis eelnenud perioodile," seisab põhjendusena Elroni pressiteates.

Rongipiletite piirhinnad kehtestab majandus- ja kommunikatsiooniminister oma käskkirjaga. Olenevalt sellest, kas ja millal see toimub, saab toimuda ka piletihindade korrigeerimine, kuid seadus kohustab muutuvatest piletihindadest vähemalt 30 päeva ette teavitama.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub alates 1. jaanuarist 2014 uute Stadler Flirt elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel.

Elron teenindab igapäevaselt üle 200 reisi, kasutades selleks 18 elektrirongi ja 19 diiselrongi. Elron plaanib sellel aastal vedada 5,5 miljonit reisijat. Ettevõttes on 285 töötajat.