Dagbladeti majandustoimetus avaldas eile loo, et 3000-4000 Ericssoni töötajat ootab sel suvel koondamine ning see on alles algus, esimesele koondamislainele võivad järgneda veel tuhanded kärbitud töökohad. Täna on ajaleht saanud uut informatsiooni ning väidab koondatute arvuks tulevat umbes 25 000. Samuti on võimalik, et kontsern müüb või sulgeb osa oma osakondi.

Ericssonil on kokku üle maailma 115 300 töötajat, neist Tallinna tehases töötab pea poolteist tuhat.

Ericsson pole infot veel kinnitanud ega ümber lükanud.

2014. aastal käivitas Ericsson säästuprogrammi, mille eesmärk oli kärpida aastaseid kulusid üheksa miljardi Rootsi krooni (966 miljoni euro) jagu. Svensk Dagbladeti andmeil pole säästuprogramm eesmärgile eriti lähedal ja ka müük pole paranenud nii palju kui eeldati, mistõttu tuleb ettevõttes teha lisakärpeid.

Hiljuti valminud Nordea analüüsis märgivad pangaanalüütikud, et Ericsson kärpis telekomikriisi ajal ehk aastatel 2001-2004 kulutusi 40 miljardit Rootsi krooni. Sellest ajast on kulubaas aga kasvanud 60 miljardi krooni võrra, aga müük pole sellele järgi jõudnud, mistõttu võib analüütikute sõnul praegu osutuda tarvilikuks isegi 20 miljardi Rootsi kroonine kulukärbe.