##LGP Allgoni juhatuse esimees Bengt Broman ütles Eesti Päevalehele, et uues elektroonikatehases kavatsetakse esialgsete plaanide kohaselt tootmist alustada juba selle aasta kolmandas kvartalis.

“Meil on olemas tootmisüksus näiteks Hiinas. Nüüd soovime tootmise tuua ka eurotsooni,” lausus Broman, kelle sõnul tuuakse tootmine Eestisse üle Rootsist. “Üks põhjus, miks me valisime uue tehase asukohaks Eesti ning Tallinna, on hea logistiline asukoht. See võimaldab meil mugavalt suhelda oma suurklientide Nokia ja Siemensiga. Samuti Venemaa turu lähedus,” põhjendas Broman.

Tema sõnul pakuvad LGP Allgonile huvi ka Läti ja Leedu turud. Tootmisüksuse toomisel Tallinna oli Bromani sõnul tugevaks argumendiks just vajalike spetsialistide olmasolu. “On ju näiteks Elcoteq Eestis tegutsenud mitu head aastat,” märkis ta.

LGP Allgoni tootmishoone kerkib Tallinna külje alla Tänassilma tehnoparki. Bromani sõnul pole uue tehase ehitamist veel alustatud. “Tõenäoliselt me ise tehast ei ehitagi, vaid hakkame pinda rentima.” Sobilikuks peab LGP Allgoni juht 3000-4000 ruutmeetri suurust tootmispinda.

Seda, kui palju uus ettevõte töökohti loob, ei osanud Broman öelda. “Kui kõik sujub plaanipäraselt, võib töötajate hulk küündida paarisaja inimeseni. Alguses on see number kindlasti väiksem.”

Uue tehase käibeprognoosi Broman ei avalikustanud. “Loomulikult on meil oma nägemus sellest olemas, kuid need numbrid on ettevõttesiseseks kasutamiseks.”

Tänassilma tehnoparki haldava Mergo Holding OÜ juht Tõnu Soodla ütles, et hetkel pole tehnopargis LGP Allgoni tehase ehitamist alustatud. Küll aga on selleks broneeritud umbes hektarisuurune maa-ala.

Praegu otsib Rootsi LGP Allgon personaliotsingufirma Fontes abiga Eestisse kerkiva tehase käivitamiseks projektijuhti, kelle ülesandeks on ettevõtte peadirektori assisteerimine tehase käivitamisel ja tootmise juhtimisel. Pärast käivitamisetappi keskendub projektijuht tootmise juhtimisele ning edukal kandidaadil on võimalus saada tehase peadirektoriks.