Nimelt annavad Rootsi ettevõtete tehased Brasiilia suurimas linnas tööd suuremale hulgale inimestele kui üheski teises maailma punktis. 2002. aastal jäeti teisele kohale seniajani Rootsi tööstuspealinna aunimega ehitud Göteborg.

Kõik on sinna kolinud

Üle poole S?o Paulo ?rootslastest? töötab kas Scania, ABB või Ericssoni kohalikes allettevõtetes. Kokku on Brasiilias esindatud 170 Rootsi firmat, kellele iga aasta lisandub seitse-kaheksa uut kaasmaalaste ettevõtet. Kohal on peaaegu kõik suuremad Rootsi firmad, siinmail tuntumatest näiteks ka Assa Abloy, Astra Zeneca, Autoliv, Electrolux, Skanska, Swedish Match, Tetra Pak ja Volvo.

Tööd annavad ülemerenaabrite ettevõtted 28 000 inimesele, valdavalt just S?o Paulos. Viimase viie aasta jooksul on Rootsi firmad investeerinud Brasiiliasse 3,3 miljardit dollarit, sama tempo jääb eeldatavasti püsima ka tulevikus.

2004. aastal importis Brasiilia Rootsist 2,9 miljardi Rootsi krooni (ligi 5 mld EEK) eest kaupu ja teenuseid, varasema aastaga võrreldes kasvas see näitaja 34% võrra, peamised kaubaartiklid olid masinad ja seadmed, kohvi, elektroonika ning autod ja nende osad. Brasiiliasse eksporditi 5,17 miljardi Rootsi krooni (8,8 mld EEK) väärtuses, juurdekasvu 2003. aastaga võrreldes 18%. Põhilised eksportkaubad olid samad mis imporditavadki, kui kohv välja arvata.