Augusti lõpust on hoiused vähenenud ca 8 protsenti. Rootsi statistikaameti viimastel andmetel on hoiustajatel Swedbanki kontodel nüüd 209,8 miljardit Rootsi krooni, millega pank on jätkuvalt hoiuste mahult esimesel kohal, vahendab
.

Swedbank seletab hoiuste vähenemist sellega, et osad inimesed on oma raha ümber paigutanud fondidesse. Oktoobris on näiteks on Swedbanki Roburi fondi lisandunud 4 miljardit Rootsi krooni, ütles lehele panga infojuht Thomas Backteman.

Kriisis on kannatanud on ka SEB, kus hoiuste maht on vähenenud 5,8 miljardi Rootsi krooni võrra ja seda valdavalt oktoobris. Ka SEB ümber ringlevad kuuldused võimalikust emissioonist, kirjutab leht, kuid SEB juht Annika Falkengren, kinnitab, et pank ei vaja lisaraha.

Nordea ja Handelsbanken on aga kriisis võitnud — Nordeas on hoiused kasvanud 2,2 miljardi Rootsi krooni võrra ja Handelsbankenis 6,6 miljardi krooni võrra.

Swedbanki kommunikatsioonijuhi Thomas Backteman’i kinnitusel vähenesid hoiused septembri-oktoobri jooksul Swedbankis Rootsis küll kaheksa protsenti, ent aasta jooksul on need vähenenud alla ühe protsendi.

“Eesti Swedbankis on hoiuste maht võrreldes aastataguse ajaga mõnevõrra kasvanud. Teiseks on vale öelda, et Rootsi hoiustajad jätkuvalt lahkuvad Swedbankist. On tõsi, et septembris-oktoobris, kui kogu Euroopa panganduses oli väga ärev aeg ning klientidel tõsine mure oma raha pärast, toimus riskide hajutamine ka Rootsis,” teatas Backteman.

“See tõi ka Swedbanki kui Rootsi suurima hoiupanga jaoks kaasa mõningase hoiuste vähenemise. Peale mitmeid nii riikide valitsuste kui pankade endi poolt inimeste usalduse tugevdamiseks ette võetud samme muutus olukord märkimisväärselt ning oktoobri teisest poolest on hoiuste hulk Swedbankis taas kasvama hakanud. Meie otsus korraldada täiendav aktsiaemissioon muutis panga üheks paremini kapitaliseeritud pangaks kogu Euroopas. Lisaks oleme peale liitumist Rootsi valitsuse stabiliseerimispaketiga leidnud väga hea hinnaga nii pikki kui lühikesi finantseerimisvõimalusi,” kinnitas ta.