Väädi käive vähenes aastaga 88 135 eurolt 71 367 euroni. Samas tegi Rosimannus edusamme kütuste, maakide, metallide ja tööstuskemikaalide vahendamisel. Kui 2011. aastal ei müünud "oravate" hall kardinal üldse nimetatud kaupa, siis mullu müüs osaühing sedasorti toodangut kokku 31 367 euro eest.

Kui 2011. aastal nõustas Rosimannus kliente äri- ja juhtimisalaselt 88 135 euro eest, siis mullu väljas ta teenuse eest kokku 40 000 eest arveid. 27. septembril toimunud Autorollo kohtuistungil esitas pankrotitoimkonna hageja esindaja, vandeadvokaat Olavi Jüri Luik kahtluse, et 40 000 eurot võib olla Autorollo majandustegevusest teenitud raha, mis Läti ettevõtete kaudu on tagasi Rosimannuse osalusega firma kontole jõudnud, vahendas Äripäev.

Väädi laenas mullu välja 112 100 eurot ning võttis ise krediiti kokku 103 930 eurot. Umbes sama palju, kui Rosimannus Väädi kaudu uut laenu võttis, maksis ta ka varasemaid laene tagasi ehk 103 527 eurot.

Äri Krossiga

Väädi osalusportfell on mitmekesine. Väädil on 7,48protsendiline osalus ARSENAL HOLDING OÜ-s (teised osanikud on Aadu Oja ja David Stewart Coolidge), 50protsendiline osalus Dokto Baltic OÜ-s (teine osanik on Erki Siitan), Happy Hydrocarbons OÜ ja Input Industries Inc. OÜ kuuluvad täielikult Rosimannusele, WTG9 Alliance Investments OÜ-s on Väädil 33,33protsendiline (ülejäänud partnerid on Eerik-Niiles Krossi Trustcorp ja Valentin Ivanovi IWAY OÜ) ja Õhk ja Päike OÜ-s 69protsendiline osalus (ülejäänud osanikud on B2B Müük ehk Urmas Oja, Public Media ehk Heiko Jets ja INNOFEX Estonia ehk Priit Pedanik).

Koos Eerik-Niiles Krossi ja Valentin Ivanoviga aetava ettevõtluse sisu on üldjoontes ära nimetatud ka WTG9 Alliance Investmentsi aruandes: "Osaühing WTG9 ALLIANCE INVESTMENTS põhitegevusalaks on ärikonsultatsiooni tegevus. Alates registreerimise kuupäevast ettevõtte põhitegevust iseloomustas tuuruuringu tegevus. Võttes arvesse äri-ja finantskeskkonna prognoose järgnevaks aastaks ning maailma majandusturu olukorda, on osaühing WTG9 ALLIANCE INVESTMENTS põhieesmärkideks uute arenemisvõimalusi leidmine."

Sihikul Vene energiaturg

Rosimannuse Happy Hydrocarbons OÜ omab omakorda umbes 25protsendilist osalust osaühingus Soroty, mis 2012. aastast võib müüa põlemiskatalüsaatorit Prolong SS-3500 nii Euroopas kui ka Vene Föderatsioonis. "Antud toode vähendab atmosfääri paisatud heitgaaside suitsususe hulka," seisab Soroty aruandes.

"2013. aastal Vene Föderatsiooniga, vastavalt presidendi keskkonnakaitse programmile, on alustatud läbirääkimistega suurte soojuselektrijaamadega katalüsaatori Prolong SS-3500 kasutusele võtmiseks. 2013. aastaks oleme planeerinud tõsta Prolong toodete realiseerimise mahtu kuni 100%," lisab aruanne.

Ka Soroty osanike seas on Erki Siitan, ja kolmanda ettevõtjana Valery Smuško.