Ross rääkis, et sisemaised ja välismaised hinnasurved ning toorainehindade kallinemine ei ole ainuüksi hindade tõusu põhjus ning kaubanduslikku marginaali tõstes "tulistame jälle üle". Rossi sõnul võib see majandustermin aga praktikas tähendada kaupmeestele, et tulistatakse endale pähe ning see maksab pikemas perspektiivis kätte, vahendab BNS.

Kui Eestis hinnad tõusevad näitab see Rossi sõnul mingit "tõsist häda majanduses". Tema sõnul näitab see struktuurseid probleeme, sest nõudlust pole.

Eesti Panga värksest majandusprognoosist selgub, et juhul kui kordub 2007. aasta toiduainete hinnatõus pooles ulatuses või täies ulatusest, kerkib inflatsioon selle aasta lõpus ja tuleva aasta esimeses kvartalis 5-6 protsendini.

Rossi sõnul on palju argumente, miks praegune hinnatõus jääb ajutiseks. Samuti peaks euro mõju konkurentsile olema märkimisväärne, muutma turu läbipaistvamaks ja panema hindu paika.

Samas lisas ta, et Eestis on teadlikkus hindadest kehv.

Konkurentsist rääkides soovis Ross konkurentsiametile jõudu väikeses majanduses kartellistuvate ettevõtete tagasi hoidmisel. Tema sõnul on päris aktuaalne teema, kas konkurentsi tihendamiseks tugevdada importi, turgusid avada või järelevalvet tihendada.