Disainiettevõtte byRoller disaineri Tarmo Luiski sõnul sai koostöös Margus Triibmanniga välja töötatud tänava terviklik visuaalne kontseptsioon tõuke Rotermanni kvartali ajaloolisest taustast. „Kõik kasutatavad elemendid on inspireeritud 19. sajandi industriaalesteetikast, mis on ühendatud tänapäevaste lahendustega,” rääkis Luisk, kelle sõnul on tänava näol tegemist näitega eesti disainist ning tootearendusest. Ta lisas, et tegemist on esimese tänavaga Eestis, kus on kasutatud meie omade disainerite poolt kujundatud LED-valgusteid ning rotovalutehnikas loodud väikevorme.


Nimetatud tänavavalgustid paigutati kvartalisse juunis. Sama tehnoloogiaga töötavad ning samade disainerite poolt toodetud valgustid paigaldati päev hiljem ka Juurdeveo tänavale.


LED-tehnoloogia eeliseks traditsiooniliste valgusallikate ees on valguselementide pikk eluiga, mis on umbes 50 000 tundi. Tehnoloogia kasutegur peaks avalduma valguslahenduste puhul, kus hoolduskulude arvelt võib saavutada märkimisväärse kokkuhoiu.


Lisaks omanäolistele tänavalampidele paigutati kvartalisse ka kaubapalle meenutavad istepingid, mis pimedal ajal töötavad valgustitena. Disainielementidena kasutatakse veel lillekaste ning tavalisest metalltünnist inspireeritud prügikonteinereid.


ByRolleri tegevjuhi Leena Politanovi sõnul jätkab firma koostööd Rotermanni City OÜ-ga. Praegu töötatakse Rotermanni kvartali väljaku kontseptsiooniga. Plats peaks valmina sügise jooksul.