Rotermann City juhi Mart Saa sõnul pakuvad nad äriklientidele lepinguid, mille järgi tuleb esimesel aastal vähem üüri tasuda ning antud piirkonna tasemele tõstetakse rent etapiviisiliselt, kirjutab Ärileht.


Kesklinnas on äripinna rendi hind tavaliselt 250–340 krooni vahel ning Rotermanni keskuses pakutavad ruumid on kõrgemalt tasustatud. Nüüd saavad rentnikud stardisoodustusena arvestada tunduvalt odavama hinnaga.


Olukorras, kus keskklassil pole enam raha põllule ehitatud odavate kodude ostmiseks, kohandab ärieliidile rajatav uus Tallinn üksnes tulude laekumise tempot. Paljud äri tipptegijad, kelle maine juurde kuulub linna tuiksoonel asuv büroo, on sageli pidanud leppima ebamugavate ning kehva infrastruktuuriga büroopindadega.


Pangad rahastavad kinnisvaraobjekte praegu üksnes siis, kui suuremale osale pindadest on rentnikud leitud. Rotermanni kvartali teise etapi äripindade vastu on seni üksnes huvi tuntud ning lepingud seisavad veel allkirjadeta.


Colliers Internationali peadirektor Ardi Roosimaa ei näe kvartali valmimise ees mingeid takistusi, sest see annab Tallinnale seni puudunud nii nimetatud kõrgklassi tänava. Praegune kehv ühendus ülejäänud kesklinnaga on lühiajaline probleem.


Rotermanni kvartali teine etapp valmib tänavu ning ülejäänud osa ehitatakse välja järgmise nelja aasta jooksul.