Roubini ja Brenner rääkisid ühisintervjuus, mille ajakiri Foreign Policy tegi Davoses toimuva Rahvusvahelisele Majandusfoorumi jaoks, et XXI sajandi algusest saadik ei ole Venemaa teinud ühtegi sammu õiges suunas, vahendas majandusleht Vedomosti, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Euroopat ootab halb aasta. Ta jätkab läbi kriisi rühkimist ja see on halb uudis, eriti tema ääremaade jaoks. Sama käib Venemaa kohta. Muide, ma ei arva, et Fitch alandas õiguspäraselt nende reitinguprognoosi. Putin võib võimule naastes täiesti öelda: "aga nüüd tõstame juhtimise kvaliteeti, toome uusi inimesi". Sellele vaatamata ei ole Venemaa ära teeninud BRICS-i koosseisu kuulumist – ei ole üldse ära teeninud. Võim on Venemaal liialt koondatud ühtedesse kätesse, see on ebaefektiivne, läbipaistmatu ja korrumpeerunud," rääkis Bremmer.

Majandusteadlase sõnul oli aegu, kui president Dmitri Medvedev ja peaminister Vladimir Putin esinesid õigete kõnedega majanduse kohta, "kuid praegu on kõigile selge, et presidendivalimised riigis on farss, ning rahva väljaastumised ei muuda nende tulemusi". "Venemaa jääb konkurentidest maha, vaatamata kogu oma toorainerikkusele. Võrreldes teiste BRICS-i riikidega ei ole Venemaa teinud ühtegi sammu õiges suunas. Nad on kaotajad," arvab Bremmer. Brasiilia on vastupidiselt enda positsioone tugevdamas.