Muu hulgas ka riigi suurim logistikaparkide arendaja RRK (Riigiressursside Keskus) tahab Vene transiiti uue plaaniga ligi tõmmata. Idee on aastase rendileppe sõlmijatele anda kolm kuud tasuta rendipinda. Projekt läheb maksma kolm miljonit krooni ja selle käigus luuakse sadu töökohti.

40 000 m² suurusel pinnal asuval Tapa jaotuskeskusel on strateegiliselt hea koht: raudteede sõlmpunkt. RRK arendusjuhi Teet Saarepera sõnul konkureerib juunis algav ettevõtmine eelkõige Soome ladudega. Kui Soomes algab lao rendihind üldjuhul kolmest eurost (46,8 kr) ruutmeetri eest kuus, siis Tapa oma 1,50-eurose (23,4 kr) rendihinnaga ruut-meetri eest on Saarepera sõnul tõenäoliselt soodsaim suur transiidiladu kogu Euroopa Liidus.

Konkurentsieelist loodab firma ka 25,5-meetriste veoautode kasutusele võtmisest. Alustatakse ju pikkade veokite katsetustega juba sellel aastal. Lisaks Tapa ettevõtmisele on Tallinna piirkonnas arendamisjärgus veel 52 000 m² laopinda. Laopindade arendamise ja rentimisega tegeleva RRK ladude kogupindala ulatub 150 000 ruutmeetrini, mis teeb ligi 20 jalgpalliväljaku suuruse pinna.

RRK logistikapargid sobivad nii transiidi kui ka kohaliku distributsiooni teenindamiseks. Kinnisvara rentimisele ja arendamisele lisaks osutab RRK vajadusel oma laokompleksidega seotud logistikateenuseid. Kõigil RRK ladudel on oma raudteeharud, mis on tulevikuperspektiive silmas pidades Saarepera sõnul väga oluline.

Ajaloost

?? RRK alustas tegevust 1992. aasta jaanuaris.

?? 1999. aastast RRK saneeriti ja kahe järgneva tegevusaasta tulemusena on ettevõte jõudnud Eesti suuremate kinnisvarafirmade sekka.

?? RRK põhitegevuseks on täisteenuse pakkumine suuremate või väiksemate lao- ja tööstuskinnisvaraobjektide arendamisel.

?? Tuntumad teostatud projektid on Liiva keskuse väljaarendamine, laokomplekside renoveerimine Maardus jms.